Fransk roulette

Den mest uppenbara skillnaden mellan fransk roulette och europeisk roulette är att den franska rouletten inte har sina nummer kopplade till någon viss färg på bordet. Dessutom skiljer sig de traditionella bordsfärgerna. Både amerikansk och europeisk roulette har så gott om alltid gröna bord, medan standardfärgen för ett franskt roulettebord är röd. Detta påverkar förstås inte spelet, men det gör det lätt att känna igen den franska rouletten. Precis som europeisk roulette har fransk roulette endast en nolla.

Du som spelare har möjlighet att göra så kallade ”call bets” när du spelar fransk roulette, samtidigt som den franska rouletten också erbjuder alla de satsningsmöjligheter som finns för europeisk roulette. Call bets placeras på en viss samling nummer samtidigt.
Lista över call bets för fransk roulette

•    Voisins du Zero (Grannar till nollan): Satsa på de 17 nummer som omgärdar nollan på det franska roulettehjulet.
•    Tiers du Cylindre: Satsa på de 12 nummer som ligger mitt emot nollan på hjulet.
•    Orphelins (Föräldralösa): Satsa på de åtta nummer som varken ingår i Voisins du Zero eller Tiers du Cylindre.
•    Finales en Plein: Satsa på alla nummer som slutar på en viss siffra. Om du till exempel ropar ’Finales en Plein 3’ betyder      det att du vill satsa på 3, 13, 23 och 33.
•    Finales a Cheval: Satsa på alla nummer som slutar på någon av två utvalda siffror. Om du till exempel ropar  ’Finales a Cheval ¾’’ betyder det att du vill satsa på 3, 4, 13, 14, 23, 24, 33 och 34.